Cu toate că este o zonă cu adevărat pitorească, localnicii sunt revoltați și susțin că s-au săturat să trăiască aproape ca-n Evul Mediu. Investițiile de până acum s-au făcut doar cu bani de la bugetul local, asta în condițiile în care comuna este considerată un important obiectiv turistic.
Fără apă, canalizare sau asfalt, un sat ar putea avea stații electrice de încărcare
În satul mehedințean Schitu de Sus, timpul pare să se fi oprit în loc. În jur de 30 de gospodării au mai rămas acolo, însă în aproape toate trăiesc bătrâni care se străduiesc să își asigure traiul, ținând cont că în localitate nu s-a mai făcut nicio investiție importantă de zeci de ani. Se pare că până acum nicio uliță din sat nu a fost asfaltată, notează digi24.ro.
„Nu-i nimic, suntem părăsiți aici. E greu pentru noi aici, tare greu”, a spus o femeie.
„E un sat uitat de Dumnezeu. Nu e școală, nu e un magazin de ceva alimentație aici, nu e un punct sanitar, nu e nimic, dom’le. E un sat uitat de Dumnezeu, dom’le. Vă spun cinstit, așa ceva e foarte trist lucrul acesta, dar asta e situația. Ne-a promis primarul că face niște fântâni pe aici, prin satul ăsta, n-a făcut nimic”, a mai susținut un localnic.
Nici magazine nu există, astfel că oamenii sunt nevoiți să cumpere pâine de două ori pe săptămână, când o mașină venită de la Drobeta-Turnu Severin oprește din poartă în poartă.
„Dacă plouă mai mult, rupe de tot, tot drumul se face praf. Noi rămânem de nu mai putem să mai ieșim și să mai intrăm aici”, a mai spus un bărbat.
Satul Schitu de Sus aparține comunei Izvoru Bârzii
Aflat în funcție de 20 de ani, edilul comunei a transmis că nu intenționează să investească bani în zonă.
„E un sat care nu va avea rețea de apă. Băgăm o investiție de nu știu câteva miliarde pentru a băga rețea de apă la 20 de case. Au curent electric. Treaba lor”, a declarat Horia Balica, primarul comunei Izvoru Bârzii.
Se pare că aceasta are în plan alte investiții. Mai exact, două stații de încărcare electrică, care vor fi montate în fața primăriei. În ciuda faptului că în sat nu există mașini electrice, primarul cere o finanțare europeană de 500.000 de lei.
„Localitatea are foarte multe autoturisme. C-o să vină… În timp se va schimba și combustibilul, sunt aici. Nu cer de mâncare, ba’ din contră”, a mai susținut acesta.
„A mea e pe motorină, nu e electrică. Nicidecum n-o s-o încarc acolo. S-ar fi putut face asfalt”, a spus un localnic, potrivit sursa menționată.