Metaversul la putere
Metaversul este un spațiu virtual permanent, în care utilizatorii pot interacționa între ei și cu diverse obiecte digitale. Acest concept nu este folosit numai în industria de gaming, ci și pentru platformele de socializare, e-commerce, evenimente și așa mai departe. De altfel, metaversul a început să fie luat în seamă de tot mai multe corporații, după ce concertele organizate de Fortnite s-au bucurat de un mare succes. Una peste alta, metaversul are potențialul de a oferi o gamă largă de experiențe care depășesc complet granițele divertismentului tradițional. În ceea ce privește gaming-ul, specialiștii spun că metaversul va crește în popularitate odată cu extinderea tehnologiilor AR, VR și AI, care își propun să ofere o experiență virtuală unică, în timp real, pentru un număr uriaș de utilizatori. Ne putem aștepta ca, în câțiva ani, aceste tehnologii să facă parte din viața de zi cu zi a tuturor.
Flux de remake-uri
În ultimii ani au apărut foarte multe remake-uri de jocuri, care au readus în actualitate câteva dintre cele mai emblematice jocuri ale precedentelor trei decenii. Un remake este o reinterpretare a unui joc existent, prin crearea unui joc nou, care păstrează ideea principală a jocului original, însă vine cu diferențe substanțiale. De exemplu, unul dintre cele mai de succes remake-uri a fost Crash Bandicoot, cu care studioul Naughty Dog a atins top 10-ul celor mai de succes jocuri refăcute în urmă cu doi ani. Un altul a fost remake-ul Final Fantasy VII, care a fost cel mai vândut joc din SUA în aprilie 2020. Resident Evil 2 și 3, Alan Wake Remastered și Mafia: Definitive Edition sunt alte câteva remake-uri care i-au încântat pe gameri și în același timp, i-au determinat pe producători să acorde mai multă atenție acestui gen de jocuri. Specialiștii se așteaptă că această tendință să continue în următorii ani. În acest an, cele mai așteptate remake-uri sunt cele pentru Gothic, The Witcher 3 Wild Hunt, Max Payne și Resident Evil 4.
Mai multe jocuri cu dealeri live
Jocurile de cazinou cu dealeri live au crescut exponențial în popularitate în ultimii ani. În esență, jocurile live sunt organizate de un crupier, într-un cazinou fizic, iar jucătorii participă la acțiune online. Acțiunea este redată prin intermediul unor camere web de înaltă definiție, iar interacțiunea este asigurată prin intermediul chatului; jucătorii scriu, iar dealerul le răspunde verbal. Totodată, aceștia pot interacționa și între ei, întrucât chatul este public. Atmosfera dintr-un cazinou real este recreată într-o manieră interesantă, însă aceste este doar unul dintre numeroasele moduri prin care tehnologia modernă conturează lumea cazinourilor virtuale. În următorii ani, în această industrie se va pune accentul și pe dezvoltarea unor aplicații imersive, bazate pe tehnologiile AR (realitate augmentată) și VR (realitate virtuală).
Cloud gaming-ul la putere
Jocurile rulate folosind tehnologia cloud sunt concepute pentru a le oferi jucătorilor oportunitatea de a rula orice joc performant pe mai mult dispozitive, fără nici un fel de întârzieri. Toată puterea de procesare se află la distanță. De exemplu, asta înseamnă că un utilizator care are un laptop nu foarte performant poate rula jocurile de ultimă generație. Se folosește o tehnologie aparte de live streaming, mult mai rapidă decât cele folosite pentru aplicații precum YouTube sau Netflix. Cerința minimă este ca jucătorul să aibă la dispoziție o conexiune la internet cu o viteză de cel puțin 10 Mbps. În sine, cloud gaming este o soluție prietenoasă cu mediul, întrucât economisește nevoia de procesare ultra-performantă, precum și spațiul de stocare. Google Stadia, PlayStation Now, Xbox Cloud Gaming, Amazon Luna sunt câțiva dintre principalii competitori din acest domeniu. Specialiștii estimează că piața de cloud gaming va atinge 7,24 de miliarde de dolari în următorii 5 ani, în condițiile în care în 2020 aceasta era evaluată la sub jumătate de miliard de dolari.