Aici, locuitorii pot aduce gratuit deșeuri, care ulterior vor fi reciclate sau valorificate de către autoritățile locale.
Conform autorităților locale, contractul de finanțare aferent Componentei 3 – Managementul deșeurilor, Investiția 1, pentru realizarea Centrului de colectare prin aport voluntar, finanțat cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență are o valoare de 3,8 milioane lei.
Acest proiect presupune amenajarea unei platforme moderne cu toate dotările necesare pentru colectarea deșeurilor din construcții și demolări, a deșeurilor de grădină, a celor textile sau din lemn, precum și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
Aceste deșeuri voluminoase vor fi preluate gratuit de la cetățeni, în vederea reciclării sau valorificării.
„Mă bucur foarte mult pentru că am reușit să semnăm acest contract de finanțare prin care municipiul nostru va beneficia de fonduri europene nerambrursabile pentru crearea unor servicii moderne și performante de salubrizare. Le mulțumesc pentru eforturile depuse, atât responsabililor de proiect din cadrul primăriei și consilierilor locali, cât și tuturor celor implicați pentru atingerea acestui obiectiv”, a precizat Laurențiu Șonchereche, primarul Municipiului Fetești
Acesta este primul contract de finanțare pentru unul din cele 30 de proiecte depuse prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
O zonă de agrement pe malul Borcei
Tot printr-o finanțare PNRR, Primăria Fetești va reabilita Parcului Trandafirilor. Locul va fi transformat într-o zonă de agrement pentru toate vârstele. Proiectul tehnic a fost finalizat și urmează să fie depus pentru finanțarea dotărilor.
Prin proiect se prevede reanimarea funcțională parțială a Parcului Trandafirilor (9.098,40 mp) și reutilizarea acestei suprafețe degradate în vederea transformării în două zone.
Conform Primăriei Municipiului Fetești, o zonă va fi de agrement, relaxare și petrecere a timpului liber. Aceasta va cuprinde amenajări cu elemente naturale (un amfiteatru în aer liber, rozariu, spaţii verzi, copaci, arbuști), amenajări recreaţionale (alei pietonale, mobilier specific format din bănci, foişoare, pergole), dotări dedicate activităţilor fizice pentru copii (loc de joacă).
Cea de-a doua zonă cu destinație de loisir va fi organizată pentru târguri și va avea mai multe căsuțe din lemn prefabricate. Autoritățile speră ca acestea, prin veniturile generate din închirierea lor, să contribuie la susţinerea costurilor de întreţinere a spațiului multifuncțional.
Loc pentru picnic
De asemenea, pentru cei care doresc să vină la iarbă verde va fi amenajată o zonă pentru preparare în aer liber în mod organizat de grătare și ieșiri de tip picnic, cu platforme, sisteme integrate de mese cu scaune și cabane destinate acestor activități, amenajarea unui loc de joacă și a două puncte de interes de tip belvedere.
„Se doreşte să fie un spaţiu atractiv pentru toate grupele de vârstă, un spaţiu de odihnă atât activă, cât şi pasivă, destinat în acelaşi timp atât sportului, cât şi plimbărilor. De asemenea, un punct important în modul de abordare a lucrărilor de amenajare este menținerea de parc natural”, au transmis reprezentanții Primăriei Fetești.
Reabilitarea face parte dintr-un proiect mai amplu privind construirea unui doc plutitor pe malul brațului Borcea. Astfel, autoritățile au în plan construcția unei zone de promenadă, care să lege Parcul Trandafirilor din Fetești de acest miniport.