”Astfel de acțiuni nu promovează pacea pentru noi toți, pentru concetățenii noștri, pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase și trebuie să fie oprite”, a declarat ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, fără a da mai multe detalii în acest sens.
Ministrul a adăugat că reprezentanții instituției pe care o conduce se întâlnesc în mod regulat cu ambasadorul Rusiei și că poziția Moldovei în această chestiune este cât se poate de clară.
Acuzația Chișinăului vine după ce ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, a spus că Rusia a masat trupe în mai multe zone, inclusiv în Transnistria, pentru o „escaladare suplimentară” în Ucraina.
Republica Moldova a precizat că monitorizează situația din Transnistria, dar că nu a observat schimbări semnificative de când a început invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, potrivit Reuters.
Recent, și Ministerul britanic al Apărării a anunțat că Rusia încearcă să recruteze bărbaţi din regiunea Transnistria din Republica Moldova, nerecunoscută oficial.
Luni, autoritățile de la Tiraspol au negat că Moscova ar desfășura pe teritoriul său pregătiri militare care să amenințe Ucraina.
Potrivit estimărilor, în Transnistria s-ar afla aproximativ 1.500 de soldați ruși.