Prin acest program, administraţia locală va achiziţiona 12 autobuze electrice (2 autobuze de capacitate mică şi 10 autobuze de capacitate medie), staţii de încărcare lentă (12 bucăţi) şi staţii de încărcare rapidă (12 bucăţi). Acestea vor deservi transportul public de călători. Termenul de livrare şi implementare va fi de 10 luni de la semnarea contractului. Ofertele pot fi depuse până la data de 22 februarie, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 22 august 2022.
Conform anunţului publicat pe SEAP, la Feteşti vor fi livrate 12 autobuze electrice (2 autobuze de capacitate mică şi 10 autobuze de capacitate medie), staţii de încărcare lentă (12 bucăţi) şi staţii de încărcare rapidă (12 bucăţi). Autobuzele electrice şi staţiile de încărcare vor deservi transportul public de călători.
Totodată, Primăria a început programul de achiziţie pentru construirea unei autobaze în cadrul proiectului european „Sistem integrat de transport durabil în Municipiul Feteşti”. De asemenea, a fost desemnată firma care va asfalta străzile ce vor face parte din traseul pe care vor circula autobuzele electrice. Este vorba despre străzile: Aviaţiei, Bărăganului, Serei, Mihail Sadoveanu, Ţăndărei, Veşniciei, Promenadei şi Cătinei. Lucrările se vor executa în vara acestui an.
Sistem de e-tiketing
„În urma contractului de finanţare care a fost semnat anul trecut, în municipiul nostru se investesc aproximativ 11 milioane de euro obţinuţi de la Uniunea Europeană pentru cumpărarea a 12 autobuze electrice de mari dimensiuni şi a două de mici dimensiuni, asfaltarea străzilor amintite mai sus, amenajarea unei piste pentru biciclişti, construirea unei autobaze, modernizarea a 27 de staţii de autobuz şi construirea a 17 noi staţii, precum şi pentru montarea unui sistem de e-tiketing şi a unor staţii electrice de alimentare.
În condiţiile în care acest proiect (în totalitatea lui) trebuie finalizat până în 2023, cred că până în toamna anului viitor şi procedura de licitaţie privind achiziţionarea acestor autobuze va fi finalizată.
Tot în cadrul acestui proiect de sistem integrat de transport durabil discutăm şi de staţii inteligente, cu monitoare. Cred că supravegherea acestor staţii prin amplasarea de camere video va diminua foarte mult distrugerea lor. În fond, oamenii trebuie să conştientizeze faptul că tot ce reuşim să facem la nivel de municipiu facem pentru dezvoltarea confortului lor şi nu pentru a fi distruse”, a explicat Laurenţiu Şoncherete, primarul municipiului Feteşti.