”Ne obișnuim cu violența și devenim o republică bananieră, ca să folosesc o sintagmă. Astfel de acțiuni trebuie să fie sancționate foarte dur”, a spus Barna.
El a spus că inclusiv parlamentarii, deși sunt aleși prin votul cetățenilor, trebuie să se supună legilor.
”Se spune <domne, e ales de popor, nu-i poți face nimic>. Dreptul de a fi ales în parlament nu-ți dă dreptul la violență fizică”, a mai spus Barna.
Reacția liderului USR a fost amendată imediat de Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL și senatorul social-democrat Daniel Cătălin Zamfir.
”Din păcate sunt gesturi pe care alte partide le-au făcut, alte partide au stat lângă AUR, atunci când interesul lor a generat un astfel de comportament și acum tragem cu toții ponoasele. Nu PNL a votat p moțiune cu AUR, ci alte partide. Nu PNL s-a folosit de limbajul și comportamentul celor de la AUR, ci alte partide. (…) Acum a fost depășit un prag și lucrurile nu mai pot fi tolerate. De acum înainte un astfel de comportament trebuie văzut și de alte partide”, a declarat Vîlceanu.
Senatorul Daniel Zamfir a amintit și el că parlamentarii USR au blocat lucrării comisiilor parlamentare cu boxe și au chemat în Parlament ”ONG-iști pentru a le apăra punctele de vedere”.
”Dacă instituția Parchetului s-a sesizat pentru această altercație din Parlament eu sunt convins că statul are niște instituții. Dincolo de derapajele domnului Simion nu cred că trebuie să fim așa de înspăimântați de declarațiile lui. Nu cred că lucrurile acestea pot degenera într-un stat din UE. Dincolo de ce s-a întâmplat acolo cu <rusule>, <hoțule>, <prostule>, atitudinea lui Simion nu l-a determinat pe ministru să scadă prețul facturilor. Ce se poate, este să intervenim legislative ca niște proiecte de investiții hidrotehnice să poată fi derulate”, a mai spus senatorul PSD.