Ioana și Marian Bucă speră să dea lovitura atât din perspectiva lansării comerciale a unui trend de modă inedit, în această vară, raportat la relieful social pandemic, cât și pe zona expunerii mediatice a unor argumente științifice de bun simț, care au motivat, spun ei, ideea neobișnuitului produs.
„Purtarea măștilor chirurgicale, este adevărat, ne protejează de coronavirusul pe care l-am putea lua de la ceilalți. Însă cum îi putem noi proteja pe cei din jur dacă ne acoperim doar gura și nasul, și nu ținem cont și de celălalt orificiu pe care, trebuie să o recunoaștem, în anumite situații, ”expirăm” mai mult sau mai puțin zgomotos?”, se întreabă, retoric, creatorii măștilor anale anti coronavirus.
Ioana și Marian Bucă spun că simpla vestimentație nu este confecționată astfel încât să oprească dispersia micro particulelor ”virusate” în cazul eliminării gazelor intestinale, fapt pentru care au confecționat, pentru acestă vară, diverse articole de îmbrăcăminte, din materialul multistrat din care sunt fabricate măștile chirurgicale, cel cu o eficiență dovedită în situații pandemice.
”Nu ne-am gândit până acum…”
Virusologii români spun că, până în prezent, nu s-a dovedit dacă poți contacta coronavirusulul ca urmare a expunerii la flatulațiile celor din jur prin spatele tău, din simplul motiv că nimeni nu s-a gândit până acum la o asemenea variantă.
”Despre elementele de vestimentație nu putem spune încă nimic, dar teoria este de-a dreptul revoluționară”, spun specialiștii, deciși să verifice eficiența elementelor de îmbrăcăminte fabricate de familia Bucă prin raportarea la statiscile infectărilor cu SARS-COV-2 de după lansarea oficială a produselor.