Peste 3.000 de puieţi au fost plantaţi, la începutul lunii aprilie, într-o zonă industrială a judeţului Ialomiţa, în cadrul unei campanii derulată de Premier Energy şi Asociaţia Viitor Plus, menită să asigure calitatea aerului.
“La începutul lunii aprilie, Premier Energy împreună cu Asociaţia Viitor Plus au plantat peste 3.000 de puieţi în comuna Ciulniţa (Ialomiţa) cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului într-o zonă industrială pe care autorităţile locale vor să o dezvolte pe viitor. Demersul de anul acesta face parte dintr-un efort mai larg început în toamna anului trecut, când acelaşi tandem s-a implicat în plantarea a 1.500 de puieţi în localitatea Ghergiţa (Prahova). Pe 6 aprilie, o echipă de voluntari ai asociaţiei Viitor Plus, alături de copii de la Şcoala Gimnazială Ciulniţa au ieşit la o acţiune comună pentru a planta puieţi pe o suprafaţă de 1,2 hectare. La eveniment au participat autorităţile locale şi reprezentanţi ai companiilor Premier Energy şi Clean Tech International. De altfel, Premier Energy este unul dintre principalii investitori în infrastructura energetică a zonei, unde a dezvoltat deja o reţea de gaze de aproape 20 de km. Demersurile de dezvoltare a reţelei locale au început anul trecut şi vor continua în localităţile învecinate neracordate – Ivăneşti, Poiana, Afumaţi”, se arată într-un comunicat de presă al distribuitorului şi furnizorul de gaze naturale.
“Adoptă un Copac” este un program de împădurire al Asociaţiei Viitor Plus, prin care, în această primăvară, s-a reuşit plantarea a 241.000 de puieţi de arbori forestieri în mai multe zone din ţară.
Tot în perioada respectivă, în premieră, a fost plantată prima pădure după metoda Miyawaki, una dintre cele mai eficiente pentru împădurirea rapidă a terenurilor degradate şi care presupune plantarea a 3-4 puieţi pe metru pătrat din cât mai multe specii autohtone. Specialiştii susţin că arborii plantaţi prin această metodă cresc mult mai repede (cu un metru în înălţime/an fără substanţe chimice sau îngrăşăminte), captează mai mult carbon, iar biodiversitatea care apare este mai mare.
Premier Energy este al treilea mare jucător în piaţa de distribuţie şi furnizare de gaze naturale. Compania deţine o reţea de distribuţie de gaz de peste 2.500 km şi face parte dintr-un grup deţinut de fondul ceh de investiţii Emma Capital, cu active de peste 42 de miliarde de euro.
ViitorPlus este o organizaţie non-profit cu o experienţă de 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educaţie pentru mediu, voluntariat şi infrastructură de mediu, cum ar fi “Adoptă un copac!”, “Atelierul de Pânză”, “Recicleta”, Harta Reciclării, “ecOprovocarea”, “BirouEco”, Bigăr – amenajarea eco-turistică, “Regenesys”.