in ,

Raed Arafat, reforma PSD și morții de la Colectiv…

Raed Arafat

Istoria are un mod ciudat de a-și bate joc de cei care nu vor sau nu sunt în stare s-o înțeleagă. Din păcate se întâmplă uneori ca învățămintele să vină sub forma unor tragedii care se soldează cu victime și lasă în urmă multă tristețe.

În ianuarie 2012 o gașcă de inconștienți manipulați din toate părțile cunoscuți în istoria recentă drept „tinerii frumoși și liberi”, au protestat zile în șir în București. I-a scos în stradă un banal conflict între șeful statului din acea perioadă, Traian Băsescu, și dumnezeul arab al sistemului de medicină de urgență din țărișoară, palestinianul Raed Arafat, zis și Calafat după cum i-au pocit românașii numele. Miza scandalului a fost opoziția lui Calafat la legea privind reforma sistemului de sănătate pentru care guvernul Boc urma să-și asume răspunderea în Parlament. Opoziția lui Calafat viza prevederea din proiectul de lege care promova competiția între stat și privați pentru serviciile de ambulanță. Perceput drept o operațiune prin care Băsescu urma să-i extragă șunca din fasole, proiectul a devenit ținta lui Calafat. Băsescu l-a invitat să se care din guvern dacă nu este de acord cu viziunea, ceea ce Calafat a și făcut. Circul manifestațiilor de stradă a început cu o mână de pensionari inconștienți scoși în stradă la Târgu Mureș întru apărarea palestinianului. Întâmplător, Târgu Mureș este orașul din care a pornit mega afacerea Fundația pentru SMURD, cea mai mare căpușă pe banii donați de contribuabili sistemului de sănătate și pe care DNA o anchetează de la depărtare.

Circul de stradă s-a extins rapid amplificat de construcția cancerigenă USL, care a pus la bătaie mardeiași plătiți și galerii de fotbal. S-a presărat un praf de societate civilă, nițel unițisalvăm și, acoperit cu marxism cât cuprinde, amestecul s-a dat la foc. Băsescu a bătut în retragere, proiectul a fost scos de pe agenda guvernului Boc și acesta și-a prezentat demisia, a fost uns premier Ungureanu-SIE, a fost dat jos și el și, după vreo câteva luni, chiar în prag de alegeri, a ajuns prim ministru Puie Monta puternic susținut de gruparea infracțională PSD-PNL. Bineînțeles, Calafat a revenit victorios în guvernul impotent. Trei ani mai târziu 64 de tineri au murit în tragedia de la clubul Colectiv, uciși de mizeria din sistemul public de sănătate românesc din vârful căruia rânjește și astăzi palestinianul Calafat.

Cine erau și ce voiau tinerii frumoși și liberi?

Din 12 ianuarie 2012 și până în 6 februarie 2012 tinerii frumoși și liberi susținuți puternic de galeriile de fotbal și haidamacii USL plăți cu 50 de lei/zi au protestat în toată țara. Micuții revoluționari îl susțineau cu devotament pe palestinianul Calafat cu sloganuri tembele de genul : „SMURD pentru noi/NOI pentru SMURD”, deși majoritatea habar nu avea despre ce este vorba în propoziție. Ulterior, pe lângă opoziția sălbatică la un proiect care ar fi restructurat din temelii sistemul de sănătate românesc, păpușarii care au orchestrat aceste proteste au introdus tot soiul de „revendicări” care mai de care mai curioase. Sinteza doleanțelor a fost însă clasicul Jos Băsescu și Sus Arafat. Jurnaliștii de la casajurnalistului.ro îi descriu foarte plastic pe tinerii frumoși și liberi care și-au luat țara înapoi cu spitalele infecte și prost dotate care aveau să le reteze vieților unora dintre ei:

„ Cine-s huliganii, cine-s nenorociții, cine a devastat centrul Bucureștiului? Aseară am nimerit în mijlocul luptelor de stradă, m-am ferit de bolovani, am înghițit o canistră de gaz lacrimogen, am fugit de jandarmi, era să fiu linșat de niște cetățeni. Și am descoperit cu stupoare răspunsul: sunt chiar “generația adormită”, tinerii apatici, ăia care o ard prin cluburi și salvează lumea cu un like. De data asta au salvat-o agitând pumnii spre jandarmi, ridicând baricade și aruncând bucăți de borduri”. O ard prin cluburi a zis? Mare dreptate a avut!

Protestele, pe alocuri violente, au avut succesul scontat. Proiectul blocat cu borduri și sticle incendiare prevedea ca operatori privați să poată contribui, dacă îndeplinesc anumite standarde, la asigurarea unei părți a serviciului de urgență.. Proiectul de lege mai prevedea și ca spitalele să poată funcționa ca societăți comerciale sau ca fundații, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate să piardă monopolul și să aibă concurență din partea asiguratoriilor privați, iar producătorii de medicamente să fie taxați suplimentar. Arafat a argumentat că sistemul funcționează bine și că apariția unor noi operatori de urgență îl va destabiliza

Solidaritatea „mahalalei inepte”, cum i-a numit ministrul de externe Teodor Baconschi pe manifestanți, a fost cu Raed Calafat. Calafat este unul dintre criticii liberalizării sistemului medical de urgență. De ce? Simplu.

În 2006 el înființează Fundația pentru SMURD și cooptează taman în board specialiști de renume în medicina de urgență cum ar fi Mihaela Rădulescu, probabil pe teme de silicoane și Radu Tudor expert în diaree verbală. La aceștia se adaugă și câțiva baștani de la E-ON sau Rompetrol, băieți cu dare de mână care devin și sponsori. Milioanele de euro încep să curgă, Calafat devine subiect de știre în toate jurnalele iar medicina de urgență din România se transformă în ONG de scos oamenii dintre fiare cu paramedici și aparat de sudură. Cum să lași din mână o asemenea plăcintă?

Socialism pe pâine a la Calafat

Tătucul comunistoid al serviciilor medicale de urgență are idei puține dar fixe. În numele căror valori a dat foc țării acest palestinian apărut de nicăieri și pe care politicienii români l-au cocoțat în fruntea Ministerului de Interne? Să ne reamintim: ‚”… sistemul funcționează bine și că apariția unor noi operatori de urgență îl va destabiliza. Venind alți actori la concurență va scădea sectorul public și ca putere și ca și capacitate de intervenție pentru că va trebui să cedeze în doi-trei ani aceste lucruri ”. La scurt timp de la emiterea acestei păreri avizate Calafat avea să fie contrazis brutal de realitate. Din păcate, cobaii au fost exact tinerii frumoși și liberi care l-au purtat pe umeri în victoria împotriva reformei sistemului de sănătate.

Să facem totul chiar dacă nu ne iese nimic

Sufocat de birocrație și imobilism, finanțat în sistem socialist și căpușat inclusiv de Fundația pentru SMURD a lui Calafat, sistemul de urgență a început să dea rateuri masive. Scandaloase chiar am putea spune având în vedere că oamenii încep să moară cu zile în accidente la care SMURD nu ajunge sau ajunge prea târziu. Un avion care transporta un echipaj medical la o prelevare de organe cade ]n Apuseni. Oamenii lui Calafat nu reușesc să ajungă la locul faptei și mor doi oameni care ar fi putut fi salvați. La fața locului ajung niște ciobani care-i devansează pe specialiștii lui Calafat. În cazul elicopterului SMURD prăbușit inexplicabil în lacul Sutghiol salvatorii lui Calafat sunt devansați de un pescar care ajunge cu o barcă pescărească înaintea șalupei motorizate a statului, care a refuzat să pornească. Mor 4 oameni iar Calafat o dă la întors: „Nu exista mai repede decât atâta să intervii la capacitățile organizării care le avem”. Asta e limba româno-palestiniană vorbită de un demnitar al statului român. O babă disperată se aruncă în gol de pe acoperișul unui bloc din București. Moare pentru că SMURD, ce să vezi, nu avea saltea pneumatică funcțională. Calafat dă din umeri. Un planor cade în zona Brașov. Bineînțeles că SMURD orbecăie luni de zile în căutarea decedatului și nu reușește să-l găsească.

Reforma PSD – Calafat și morții de la Colectiv

30 octombrie 2015. Un puternic incendiu izbucnește la clubul Colectiv unde se desfășura concertul unei trupe rock. Oamenii ard de vii în coșmelie. La un an de la dezastru bilanțul tragic indică 64 de morți și mai mulți mutilați. Cine erau victimele? Tinerii frumoși și liberi care în 2012 ieșiseră în stradă pentru a-l susține pe Calafat și sistemul public de stat. Corpul de Control al Guvernului trimis de premierul Dacian Cioloș să ancheteze modul în care instituțiile statului au răspuns la criză. Raportul indică un adevăr care se tot repetă. SMURD s-a acoperit din nou de ridicol:

Departamentul pentru Situații de Urgență În principal această instituție nu a respectat prevederile imperative ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situațiilor de urgență, precum și pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, în ceea ce privește coordonarea în ansamblu a situațiilor de urgență, nu doar a activității de prim ajutor calificat și asistență medicală de la locul evenimentului;

Raed Arafat

Baza materială a Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și numărul personalului au fost și sunt insuficiente chiar și raportat la intervenția în situații obișnuite, element în măsură să afecteze grav capacitatea de 4/7 intervenție a acestei structuri. La aceasta se adaugă nivelul scăzut al salariilor personalului medical din cadrul SABIF, ceea ce determină plecarea acestuia către alte state.

Astfel, la data de 30.10.2015, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov dispunea de 182 de ambulanțe, din care 152 se aflau în stare de funcționare. Din numărul de ambulanțe funcționale, la data de 30.10.2015, 76% erau foarte vechi și în situație de casare. Conform legislației și raportat la numărul populației, declarate statistic la nivelul municipiului București și al județului Ilfov, la data de 30.10.2015, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov ar fi trebuit să funcționeze cu un număr de 1.740 angajați, dar acesta funcționa doar cu un număr de 868 de persoane, având astfel un deficit de 50,11%.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene nu a fost activat de către Statul roman, deși acesta era aplicabil. Pe viitor, CCPM propune ca acest mecanism să fie activat, acolo unde situația o impune, chiar dacă în paralel sunt întreprinse și alte demersuri.

La data efectuării controlului au fost constatate mai multe neconcordanțe legislative la nivelul actelor normative care reglementează acordarea asistenței de urgență în caz de accidente colective, calamități și dezastre în fază prespitalicească.

Ca notă unitară în ceea ce privește datele primite de la diversele entități implicate, s-a remarcat lipsa de coerență și datele contradictorii cu privire la numărul de echipaje existent la fața locului, numărul total de victime, numărul de pacienți internați în fiecare spital, numărul de pacienți depistați cu infecții nosocomiale, numărul de pacienți transferați în afara țării și locația acestora, raportările fiind confuze chiar și-n privința numărului total de decese.

Ce spune Calafat, eroul din 2012 care a blocat reformarea sistemului de sănătate? Că nu pleacă de lângă ciolan și dacă cineva dorește să-l demită n-are decât. Bineînțeles că nimeni nu-l zboară din funcție.

Tinerii frumoși și liberi acuză

4 noiembrie 2015. Tinerii frumoși și liberi ieșiți în stradă îl forțează pe Victor Ponta să-și dea demisia. Guvernul în frunte cu fostul ministru al sănătății, dințarul Bănicioiu și tătucul palestinian Calafat mint ca porcii anunțând victoriile sistemului sanitar în lupta pentru salvarea răniților. Muribunzii sunt rețuniți în spitalele mizerabile din România care nu puteau face față situației. Majoritatea deceselor au o cauză simplă: infecțiile nosocomiale. Corpul de Control avea să constate sec:

Spitalele unde au fost internate victimele. Concluzia se referă, în ansamblu, la spitalele în care au avut internate victime ale incendiului de la clubul Colectiv. Astfel, au fost evidențiate probleme din cauza inexistenței planurilor albe de asistență în situații de urgență, la care se adaugă nefuncționarea la capacitate a Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) și a raportărilor contradictorii atât în privința numărului de victime internate cât și în privința infecțiilor nosocomiale;

În 2008 tinerii frumoși și liberi au ieșit în stradă de gât cu PSD și Calafat și au blocat o lege care, pusă în aplicare, ar fi putut salva multe dintre 64 de victime de la Colectiv. Legea blocată cu borduri și molotoave pleca de la premisa că spitalele sunt bombe cu ceas în care oamenii mor cu zile datorită infecțiilor nosocomiale:

„O altă zonă cu serioase probleme este cea de asigurare a calității în sistemul spitalicesc, ca de altfel în întreg sistemul de sănătate din România. Normele şi standardele de calitate sunt în faze incipiente de dezvoltare, dar chiar şi așa respectarea normelor şi condițiilor minime nu este pusă în aplicare, un număr însemnat de spitale funcționând fără autorizație sanitară. Asistenta medicală spitalicească din România nu se bazează pe ghiduri sau protocoale, iar furnizarea serviciilor şi rezultatele obținute nu sunt evaluate şi monitorizate corespunzător, activitatea spitalelor nefiind decât sporadic supusă auditului şi evaluării clinice. În aceste condiții, infecțiile nosocomiale revin periodic, cu consecințe ce merg până la decesul pacienților şi în special al celor mai sensibili, nou-născuții şi vârstnicii. O altă metodă de îmbunătățire a calității larg utilizată pe plan internațional, acreditarea spitalelor nu este pusă în practică în ciuda prevederilor legale atât din 2006, dar şi din 1999” (Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice din România – 2008). Ce-și face omul cu mâna lui parcă lucru manual se cheamă, nu?

Baștanii PSD acuzați de omor

Părinții unor tineri care au murit la Colectiv au depus o plângere penală împotriva unor cetățeni pe care-i consideră vinovați de tragedie. Este de fapt o plângere împotriva PSD, partidul care i-a adus pe Ponta, Bănicioiu și Arafat în frunte statului. Un stat care s-a dovedit incapabil să își protejeze cetățenii, care a mințit și care a acoperit fraude colosale ce au avut drept consecință falimentarea sistemului public de sănătate și aducerea lui la stadiul de ruină. Victor Ponta nu înțelege de ce anume este acuzat. Mitomanul susține că demisia lui este prețul pe care l-a plătit și că presa ticăloșită face campanie electorală pe seama morților de la Colectiv. Calafat face ce știe mai bine: ignoră și trimite în ridicol gestul unor părinți îndurerați ai căror copii poate ar fi scăpat cu viață dacă sistemul s-ar fi reformat în 2012. În cazul lui Bănicioiu durerea-n cur e și mai mare. Dințarul face plajă în Portugalia și se pregătește de un nou mandat de parlamentar. Poate chiar de ministru, că nu-i exclus ca PSD să-l recompenseze după performanța de la Colectiv!

Așa s-a scris istoria scurtă și zbuciumată a unei legi necesare care ar fi putut salva vieți. Oamenii au preferat minciunile tandemului PSD-Calafat adevărului crud pus în față de raportul comisiei prezidențiale care semnala dezastrul iminent. În 2015 s-a strigat în stradă despre cum ucide corupția. Tinerii frumoși și liberi au uitat un adevăr simplu. Și prostia ucide la fel de prompt. Prostia de a te lăsa manipulat de minciuni, de a vota cu demagogi care mint cum respiră sau de a repeta ca proasta-n târg un refren la modă: mă piș pe el de vot! Ok, dați-i bătaie dacă vă dă mâna.

What do you think?

Written by Mihai Enciu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
ceasurile inapoi

Lupte de stradă la Craiova, romii din Fața Luncii nu vor să dea ceasurile înapoi!

firea budeanu

Campania ”Zdrențe pentru zdrențe” sau cum i-a mulțumit Firea Danei Budeanu pentru salopeta de catifea…