in ,

Patriarhia Română, sancționată de comisarii OPC! Nereguli grave descoperite de inspectorii pentru protecția consumatorului!

patriarhia opc pf daniel

Patriarhia Română a fost sancționată de comisarii OPC cu avertisment, în urma unor nereguli grave descoperite de inspectorii pentru protecția consumatorului după un control de fond, demarat ca o consecință a primirii, la sfârșitul lui 2019, a mai multor reclamații din partea enoriașilor nemulțumiți de calitatea serviciilor B.O.R la două dintre evenimentele de marcă ale finalului de an: pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva și procesiunea la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou.
Astfel, inspectorii OPC au stabilit că nemulțumirile enoriașilor petenți se verifică, procedura de valorificare publică a moaștelor B.O.R fiind tratată cu superficialitate, lejeritate și rea credință de către reprezentanții Patriarhiei, după cum urmează :

  1. BOR utilizează, uneori, practici de reclamă mincinoasă, exagerând efectele benefice ale curei cu moaște. Conform unor mărturii, cei tratați astfel nu au câștigat la LOTO, li s-au agravat cirozele dobândite prin aghesmuire cu vin bisericesc și nici măcar n-au avut noroc în dragoste, părăsindu-i amantele. Asta deși erau la zi cu plata taxelor către biserică și contribuțiile la cutiile milei locale.
  2. Fiecărui pacient nu i s-a permis decât o pupătură pe raclă, ca să se ajungă la toți, ca pe vremea Patriarhului Ceaușescu. Deși au fost multe cazuri de afecțiuni grave, necesitând doze mai mari în administrarea panaceului.
  3. Tot ca în vremurile vechi menționate mai sus, au fost mulți indisciplinați care s-au băgat în față, profitând de corupția organelor laice în uniformă. Jandarmii prezenți încasau foloase necuvenite, pentru a favoriza anumite persoane cu mai multă dare de mână.
  4. Nu a existat o condică de sugestii și reclamații, orice nemulțumire fiind exprimată în deșert. Respectivii au fost trimiși să-și adreseze petițiile în fața icoanelor altor sfinți, urmând să primească răspunsurile pe lumea cealaltă. Și atunci, care mai e diferența față de sistemul medical românesc de Stat?
  5. Decesul unei persoane care-și aștepta, disciplinat, rândul la tratament. Martorii afirmă că nu a primit la timp ajutorul ceresc, îngerii din echipa de intervenție neaflându-se la locul de muncă. Aceștia au fost surprinși ținându-se de lucruri necurate în spatele Catedralei, unde fumau, beau bere la cutie și fluierau drăcoaicele de pe stradă.
  6. Efectul colateral denumit, în termeni pământeni, „deces” nu a fost menționat în niciun prospect al Patriarhiei, conform uzanțelor medicale impuse de lege. În plus, nu se garantează nicăieri că acelora trecuți la Ceruri li se va acorda o compensare ulterioară, prin repartizarea unei locuințe minim confort 1 în Paradis și a unei butelii cu tămâie.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Manda, soțul Olguței Matolescu, mai exigent ca niciodată: ”Nu mai susținem proști în funcții publice!”

Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, și-a omorât profilerul!