in , , ,

O chemare nouă Țara reînvie: impozitul pe gospodărie!

impozitul pe gospodărie

Vestea că PSD-ul, prin gura Olguțăi și mintea lui Dragnea, anunță că se studiază posibilitatea trecerii la impozitul pe gospodărie a creat un larg răsunet în rândurile oamenilor muncii de la orașe și, mai ales, sate. Am vrut să cercetăm aceste reacții la fața locului, să vedem ce-au înțeles cetățenii simpli și cum apreciază ei strălucita, ca tot ce vine dinspre PSD, inițiativă. Iată câteva opinii culese printre locuitorii din Gratia, locul unde Dragnea a copilărit făcându-și mâna de viitor lider social-democrat, prin corcodușii vecinilor:

Sache Sucitu, liber-profesionist de mic copil: ”Ce vorbești, friț?! Sânteți de-a lu Băsescu, nu? Păi cum să-mi impozeze mie domnu Dragnea gospodăriea, care cu mine fura dude și găini când eream în școala generalizată? Io nu posedez decâtelea o găinărie de care se ocupă nevastă-mea, nu crez ca Livache să aibe inemă să-mi ia 16% din păsări sau, doamne-ferește, 25% ca Băsescu! Fac moarte de pesedist în sat, că l-am mai bătut pe premar când a zis că-mi dă ajutoru socieal numa pe săpat la el în grădină!”

Silvică Drăganea, patron local: ”Io-s propietar la cârciuma d-acilea din comună, Teledrom îi zice. Adicătelea cum s-ar spune am două gospodării, deci una la servici și una la mine acasă, care și la domicil dețin trei, plus una nouă că aștept să moară soacră-mea. Deci io câte impozite ar trebuii să plătesc, ai?! Pleacă d-acilea că ș-așa n-ai consumat nimica, hipstericule! Auzi… ce plm însemnează asta la voi? Io am auzit cuvântu de la secretaru de PSD din sat când spunea de soroșiștii voștri care stă în stradă la București. E de nasol rău, nu?”

Frusica Bombonyka (user pe Facebook): ”Să știț c-am cetit despre asta pe pagina lu domnu Liviu și am încredere în el, ca toți oamenii patrioț care scrie acolo lu dânsu că-i cel mai mare conducător de la Tudor Vladimirescu încoace. Deci este destul de corect, lumea va plăti la câte gospodării are fieștecare, nu să plătesc egal cu domnu Iohanes care eu am trei camere cu tot cu cotețu la porc și dânsu se lăfăiește ca porcu în vro treizeci. Bravos, domn Dragnea, laic și șer de la toată Gratia!”

Vasilescu Lăptuc, medic: ”N-am studiat încă problema, dar pare o treabă bine gândită, ca întotdeauna când gândesc PSD-ul și dl Dragnea. Eu nu am gospodărie în sat, fac naveta de la oraș, adică vin aici numai când mă sună primarul că iar naște Firuța Pantelică, soția dumnealui. Oamenii-s sănătoși în Gratia, trăiesc și se hrănesc natural, direct de la țâță sau din pom. Noroc că trece o șosea făcută de dl Liviu prin sat, așa mai ține primăria cimitirul deschis pentru populație. Am aflat noutatea cu impozitul de la doamna Olguța și am înțeles c-o să fie ca la americani, cu sistem de deduceri. Ei au vreo 4.000 de articole în sistemul de impozitare, deci e clar că fiecare gospodar din România va trebui să-și angajeze un expert contabil pentru declararea venitului. Se vor crea astfel multe milioane de locuri de muncă, nu doar unul cum promite PSD la alegeri. Gata acum, Firuța-i deja în travaliu, de ce credeți că m-ați găsit la datorie?”

Ilie Ionescu, primar: ”Nu comentez, măi dragă, eu execut indicațiile de la Centru. Afirm cu fermitate decât atât: trebuia de mult o Revoluție în modul de aplicare a impozitului, respectiv reîntoarcere la sistemul progresiv suedez! Vă salut cu respect!”

Euglenie Voiculescu, preot: ”Cred cu putere în capacitatea PSD-ului de a scoate România la lumina adevărată a Ortodoxiei în sistemul bugetar. Așa cum ne-a asigurat Preafericitul, nicio formă de impozitare nu va fi îndreptată împotriva Bisericii Naționale, precum doresc papistașii străini de neam și credință. Gospodăria mea este nu acasă la mine, ci în lăcaș la El, iar aceasta nu va fi supusă vreunei vămi pământene, acum și pururea și-n vecii vecilor, amin! Laudă Domnului Dragnea, vrednic este!”

Citește și Avem răspunsul! Vezi cine i-a dat în gât Elenei Udrea!

Citește și Cadou de Paști: Olguţa va da cămială guvernamentală la tot Poporul

What do you think?

Written by Nestor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
dat in gat elenei udrea

Avem răspunsul! Vezi cine i-a dat în gât Elenei Udrea!

liviu dragnea

De ce petrece Liviu Dragnea sărbătoarea de Paști în Maldive