breaking news

Teologia şi Metrologia

octombrie 20th, 2017 | by Nestor
Teologia şi Metrologia
Actualitate
0

Elevul care a făcut vâlvă pe Facebook după ce a fost dat afară de la ore pentru că avea părul lung studiază teologia, evident, la un liceu de profil. În Lumina acestui fapt, musai să stăm puţin mai strâmb şi să judecăm drept:

1. Ce raţionament te îndeamnă să dai afară, din cauza pletelor, un copil care-l urmează pe netunsul Iisus?! E ca şi cum ai trimite acasă de la concert un rocker satanist, de-ăia mai heavy, deoarece s-a ras în cap din adoraţie faţă de idolii săi, şi să-l mai primeşti doar când i-o creşte părul ca lui Robert Plant în vremurile de glorie.

2. Ce fel de dascăli (în sensul neteologic al termenului) sunt în acel Liceu Teologic de se poartă ei ca în Armata comunistă, adică arborând maxim 2 la frizură? Toată lumea ştie, un preot numai cu barbă şi plete e pe meserie!

3. Nu a spus Iisus: Lăsaţi copiii să vină la Mine? Fără să specifice că îi vrea să arate ca Bănică Jr, adică un fel de Elvis tuns regulamentar pe vremea stagiului militar din Germania.

4. Elevul respectiv a fost dat afară de la ora de Chimie. De unde şi până unde chimia asta între teologi şi Mendeleev – un individ care s-a apucat să inventarieze demonico-ştiinţific elementele aşezate de Creator la baza lumii materiale? Nu cumva i-a pus Satana să accepte şi predarea Matematicii acolo?

5. Directorul afirmă că n-a făcut decât să respecte regulamentul de ordine interioară, care permite ca lungimea părului şcolerilor să fie de 4-5 centimetri. Păi măi, Preadirectorule, aţi ajuns să măsuraţi cu şublerul vocaţia capilară a elevilor? Ce urmează să mai măsuraţi în viitor, tot cu şublerul, ai?

6. Şi că tot fuse vorba despre măsurat, pe elevul Pomohaci de ce nu l-aţi trimis acasă când aţi văzut că n-aveţi voi şubler pentru anvergura lui duhovnicească? Ia să veniţi cu Părinţii la Patriarhie, să vă măsoare Preametrologul la ere… zie!
teologia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *