in ,

Spune-mi, țara cine-o fură? Iordache, pe Codul de Procedură!

planul de țară

Istoria are un mod sublim de a sancționa tot ceea ce înseamnă ignoranță, prostie, lipsă de asumare, punând la colț, cu fața la perete, pe toți cei ce refuză să învețe ceva din lecțiile ei. Istoria, nu se adună în fraze, în cărți și manuale, de capul ei. La general vorbind, e un produs al acțiunii maselor, al participării colective. La noi însă, istoria, în special cea care se tot repetă, e doar rezultatul unei complicități triste cu proprii noștri agresori.

O adunătură de lachei pioși, de majordomi prea-plecați, de servitori fără coloană, toți cu simbrii parlamentare, a rupt aseară, pe genunchiul erect al lui Florin Iordache, legile fundamentale penale, consfințind revenirea la tron, lângă papucul Stăpânului, a valetului suprem. Executat doar de fațadă, cu strategie și calcul politic, după scandalul Ordonanței 13, aparent trimis la munca de jos, Iordache a înțeles oportunitatea oferită în umbra cortinei, lucrând fără preget, ferit de reflectoare, la marele obiectiv politic al guvernărilor lui Liviu Dragnea: supunerea justiției, aducerea ei ”la picior”.

La PSD, locul în care acum istoria se scrie în sute de amendamente legislative de către caracterele conforme, călite în luni de zile de stat în genunchi, obediența și perseverența sunt singurele trasee pentru o ascensiune lipsită de riscuri. Iar abilul desfăcător al legilor penale avea scris acest mecanism funcțional în însăși codurile sale genetice. Socialist până la măduvă și fidel devizei bolșevice ”fiecare după posibilități – fiecăruia după nevoi”, Florin Iordache nu a trecut de la rindea la școlile înalte decât după ce și-a turat un pic tălpile pantofilor pe covoarele Casei Poporului. Atent, a stat ani buni în linia a doua a Partidului. Nu a sărit nici la gât și nici la ouă precum alți guzgani cu carnete trandafirii, indiferent de facțiunile care au guvernat PSD-ul. Ba chiar și-a tras doctorat aparent reglementar, la navetă, în ograda primitoare a fraților de peste Prut, nu cumva să încarce listele cu programări la teze fraudate ale univeristăților din România.

Practic, intrat în politică cu bazoanele pline de talaș, Iordache n-a depășit niciodată perimetrul îngăduit al cutiei cu rumeguș. A driblat valurile de schimbări și permutări intra-partinice pozând într-un animal de companie cuminte și oricând disponibil. Nu s-a ars nici când a devenit suficient de imprudent să se riște, ridicându-și nasul peste mantinelă.

Ca ministru executant, Florin Iordache nu a putut să o determine pe zeița justiției decât să-și pună poalele în cap și să se spânzure cu ele de candelabrele Palatului Victoria ori de câte ori băga fierăstraiele-n priză la vreo conferință de presă. Ca șef al Comisiei Speciale din Parlament însă, ”specialistul” a alergat-o pe zâna legată la ochi prin subsolurile Casei Poporului, siluind-o în fond și pervertind-o în formă, în vreme ce 175 de parlamentari i-au ținut cuminți, de șase, la ușă, iar milioane de români i-au ridicat, obedienți, felinarul.

Fărădelegea e Planul de Țară al lui Dragnea, Iordache & Co, la care istoria, ignorată, neluată în seamă, ne obligă să luăm parte. Noi, poporul, nu suntem, însă, o victimă colaterală. Ci un complice…

planul de țară

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 comentarii

lebede

GALERIE FOTO: 9 lebede pe lacul gunoaielor plutitoare din Urziceni

codul de procedură penală florin iordache

Iordache merge mai departe – după Codul de Procedură Penală modifică și cele 10 porunci din Biblie