breaking news

Micul i-a făcut mari pe români

august 26th, 2017 | by Cetățeanul Surmenat
Micul i-a făcut mari pe români
Actualitate
1

De niște ani, UE ne tot amenință că ne ia micul de pe grătar. Pentru c-ar conține bicarbonat și asta, cică, îi schimbă gustul. Nu vedem care e problema. Uneori e chiar mișto să schimbi puțin gustul de maidanez. Oricum, bun sau rău, e micul nostru și noi facem mare tărăboi când ni-l ia cineva. Dacă, până la urmă, UE chiar ni-l scoate din meniu, ne vom retrage cu micii noștri în păduri, și-n spate pârjolim tot, ca s-avem jar potrivit, nu de alta.
Iată și o serie de acțiuni de conștientizare publică pe care carpato-danubiano-ponticii au anunțat că le vor organiza în caz că micul ar putea fi luat din scobitoare:
– Filialele ICR din întreaga lume au anunţat deja organizarea de simpozioane sub egida „Micul,frate cu românul“, la care se vor servi mititei cu chifle și muștar. Invitaţii vor putea păstra scobitorile, ca suvenire.
– BOR va sprijini campania de promovare a mititeilor, cu condiţia ca grătarele pe care sunt pregătiţi să aibă dimensiuni agreate de Patriarhie, iar muștarul să fie sfinţit. „Dacă vor să-și demonstreze credinţa, enoriașii trebuie să consume numai mici, nu și șaormă, care este un produs păgân, ce nu are nimic în comun cu ortodoxia“. Pentru a-și întări hotărârea, BOR a anunțat că introduce în calendar sărbătoarea „Dezlegare la mici“ și va oferi celor interesați o rețetă de mititei de post.
– Radu Mazăre pregătește o revenire în viața publică, de această dată cu un mare șou cu micul ca personaj central. El însuși va fi costumat în mic, dar fără tradiționalul muștar. „Nu agreez planta asta, muștarul. Am alte preferințe etnobotanice. Deci, ce-ați zice de un mic pudrat cu alb? Eu cred că v-ar face fericiți!“
– Ministerul Agriculturii și cel al Turismului vor schimba din nou brandul de ţară. În loc de oaie sau frunză – un platou cu mici, pe malul unui râu de munte în care se află PET-uri de bere puse la rece, cu mesajul: „România, mereu îmbietoare“.
– Data de 1 Mai va fi declarată „Ziua internaţională a Micilor de Pretutindeni“. Românii o vor sărbători, în mod tradiţional, încingând grătarele și ascultând melodiile celebrului mititel bine rumenit – Adi Minune.
– Dacă UE va tăia micul din meniul cotidian al românilor, o bancă importantă din România, BCR, își va schimb sloganul: „Tu cu cine faci grătar?“
– Stomatologii din toată țara le vor recomanda pacienților să se spele pe dinți cu pastă de mici: „Bicarbonatul din compoziția lor face dinții mai albi, mai strălucitori și întărește smalţul“.

micul

One Comment

  1. Pingback: La Posada te-am bătut, dar cu micul ce-ai avut? Barikada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *