breaking news

Meniul pascal al românului: mult, gras, cu carne, cocârț și ouă vopsite cu ruj

aprilie 17th, 2017 | by Barikada
Meniul pascal al românului: mult, gras, cu carne, cocârț și ouă vopsite cu ruj
Actualitate
2

Meniul pascal al românilor e mereu cam acelaşi. Doar de la an la an creşte cantitatea de carne ingurgitată de meseni, invers proporţional cu mărimea portofelului.

Nutriţioniştii au înţeles târziu care este motivul: Apocalipsa aia ce se tot anunță în fiecare an. Românul vrea să mănânce ca să-l prindă Judecata de Apoi cu burta plină şi, de ce nu, cu o frumuseţe de ocluzie intestinală care să arate bunăstarea de dinainte de trecerea în nefiinţă.

Nutriţioniştii au stiut de ce are nevoie românul pentru a-şi păstra gabaritul. Anul acesta de Paști s-a purtat tot mult și gras, cu carne, cu băutură şi cu opulenţă. În 2017 ouăle s-au fiert în apă minerală și s-au vopsit bio. Unele, în bucătărie, cu sfeclă roșie sau coajă de ceapă. Altele cu ruj, prin boscheți ori pe pajiște, la grătar…

Românul e sărac dar a savurat ovulul cu muștar de Dijon, nu cu tinctură de Tecuci, ca în alţi ani. Carnea, neapărat de miel. Fără zgardă. Drobul a trebuit să fie preparat de un profesionist, altfel bucăţelele de crab nu se puteau omogeniza cu pătrunjelul şi prazul. După atâta post în care a fost consumat doar porc şi pui, maţul trebuia răsfăţat cu miel nelătrător. În toate felurile. Friptură, prăjeală, ciorbă.

Și, pentru că Paştele e o singură dată pe an, nutriţioniştii au permis și o desfătare de desert. În final, glicemia trebuia testată cu mulţi cozonaci şi pască. Dar asta nu a fost tot… Pentru oamenii care nu au avut timp să pregătească cele de mai sus au fost ofertate şi meniurile fast-Paşte. Nutriţioniştii au știut ce e mai sănătos pentru o curăţare rapidă a intestinelor, aşa că au recomandat supa vietnameză la plic, apoi o ciocnire a egg-burgerilor şi asezonarea cu o şaorma. La sfârşit, ca desert, câteva batoane de ciocolată şi chipsuri cu aromă de brânză.

În final, românul pascal a ținut cont de sfaturile cu adevărat importante. Tot ale nutriționiștilor de la TV: mult, cu alcool şi pe nemestecate. Apoi a ciocnit cu vecinii și o pastilă de Dicarbocalm prin sălile de aşteptare ale spitalelor. Hristos a înviat! Sățios chiar!..

2 Comments

  1. Pingback: Farmecologia populară: fiecare plătește pe unde-i Român Barikada

  2. Pingback: Șaormicul cu de toate! Parlamentarii și-au tras meniu special de 1 Mai Barikada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *