breaking news

Lumină din lumina Facebook-ului: 5 păcate pe care să nu le comiți de Paște pe rețeaua ta de socializare

aprilie 8th, 2018 | by Nestor
Lumină din lumina Facebook-ului: 5 păcate pe care să nu le comiți de Paște pe rețeaua ta de socializare
Cordul bunelor maniere
0

Pentru că ne aflăm în plină sărbătoare, oamenii Bisericii își urmează destinul misionar și ne avertizează în presă asupra greșelilor pe care le comitem de Paște cu mare ușurătate. Un păcat ce tinde să devină primordial este accesarea Facebookului, mai ales în varianta sa mobilă: „A-ți ține mintea conectată la telefon, Facebook, nu te poți conecta cu Dumnezeu”, zice înțelept un astfel de învățător. Am stat de vorbă cu monahul Antonie Postămaș, cunoscut activist anti-Facebook, sfinția sa confirmându-ne drăcescul adus în viața noastră de rețeaua necreștinului Zuckerberg. Prilej pentru a sintetiza cîteva sfaturi folositoare din partea părintelui și care, urmate cu sfințenie, vă pot scoate din robia satanică a likeului cu smartfonul în mână:

1. În primul rând, e necesar să blocați toate postările conținând selfiuri ale pipițelor în chiloței minusculi, gen Papushika Tha, Printzesa Secsi, Gynutza Dragutza sau Mihai Trăistariu. Identificați „prietenii” din cauza cărora vă ajung astfel de notificări și ștergeți-i fără milă, așa cum Domnul a dat erase Sodomei și Gomorei.

2. Blocați conturile deschise în sarcina unor persoane ca Traian Băsescu, Elena Udrea, Klaus și Carmen Iohannis chiar ei. Nume ca Liviu Dragnea sau Gabriela Firea pe lista de prieteni sunt suficiente pentru deschiderea Împărăției Cerurilor și revelarea Adevărului Veșnic.

3. Nu vă mai înjurați și blestemați cu companionii de Facebook, chiar dacă sunt iohaniști, sorosiști, anticriști sau se bucură când Halep ia bătaie pe zgură. Domnul Iisus a fost primul care a promovat likeul pentru toată lumea, indiferent de status. Fiți creștini adevărați, nu doar la praznicele de Paște și Crăciun!

4. Nu vă gândiți în niciun caz la ștergerea contului de Facebook, deoarece dușmanul trebuie învins cu propriile arme. Dați search cu osârdie și veți găsi prieteni virtuali adevărați: Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ciprian, Părintele Arsenie Boca și mulți alții. Acordați-le add și veți avea o listă amirosind a smirnă și busuioc, uitând pentru totdeauna de iadul postărilor cu sâni mari și picioare lungi.

5. Pentru final, încercarea cea mare: când Tony Poptămaș, motorizat de Vicky Vic și alți 178.927, vă va înștiința filosofic că „Iubirea este împlinită numai în doi”, faceți efortul uriaș de a nu fi de acord cu like & share. Trimiteți-i chiar lui Tony un mesaj gen: „Băi rasistule, eu cu nevastă-mea suntem swingeri, fi-ți-ar citatele ale dreacului!” Veți păși într-o lume minunată a Facebookului, eliberați de sub tirania likeului dăruit din minut în minut pe pagina lui Tony.

paște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *