breaking news

De Crăciun, PF Daniel revine în afaceri: Patriarhia va lansa primul lanț de spălătorii cu agheasmă!

decembrie 17th, 2017 | by Cetățeanul Surmenat
De Crăciun, PF Daniel revine în afaceri: Patriarhia va lansa primul lanț de spălătorii cu agheasmă!
Cordul bunelor maniere
0

După atâtea și atâtea inițiative minunate, bine ancorate în meandrele concretului, CEO Daniel de la corporația BOR are o nouă idee genială: un lanț de spălătorii cu agheasmă. Pentru că în România există extrem de multe spălătorii, dar chiar și cele care plătesc taxe la stat nu dau un sfanț Bisericii, PF Daniel s-a gândit să intre în forță pe această piață. Astfel, de la sfârșitul acestui an ar putea fi lansate primele locații utilitare ce vor presta servicii de curățenie auto pe bază de apă sfințită, mai întâi în București, apoi și în restul țării.

Aici vor fi angajați, ca mână de lucru cu program de voluntariat, dascălii, țârcovnicii, vânzătorii de lumânări de la parohiile situate pe raza de acțiune a spălătoriilor. După ce aceștia vor uda, săpuni și curăța bine mașina, parohul local (sau, uneori, dacă studiul de oportunitate o va cere, chiar episcopul ori preacucernicia sa părintele patriarh) va veni să dea un ultim retuș, cu un șomoiog de busuioc înmuiat în agheasmă. El va stropi cu apă sfințită mai ales scaunul șoferului, pentru ca respectivul conducător auto să fie mai puțin îndrăcit și să nu mai înjure la volan, să nu mai ia fața altor participanți la trafic, să nu mai depășească coloana oprită la semafor etc.

Va fi stropită însă din belșug și bancheta din spate, loc unde în mod tradițional se cuibăresc dracii, mai ales dacă șoferul e tânăr și neînsurat și vine seara târziu de la mall cu gagica. Pentru mașinile mai mari, gen 4 x 4, la care preotul nu poate ajunge să stropească și plafonul exterior, el va folosi agheasmo-jetul marca Stihl, împreună cu incantația preluată din manualul cu instrucțiuni de folosință avizat de B.O.R: ”Sfințești cu Stihl, câștigi cu șpil”.

Potrivit unor studii ale savanților ruși, plătite de BOR, s-a demonstrat științific că agheasma e mai bună decât polish-ul, putând degresa chiar și cele mai îngălate mașini, care n-au fost spălate de când au ieșit de pe poarta fabricii sau, după caz, de pe poarta cimitirului de mașini de unde au fost recuperate.

Contra cost, cât timp i se spală mașina, proprietarul poate fi și el spălat de păcate, mărturisindu-și măgăriile comise cu voie sau fără de voie unui alt preot, dotat cu patrafir hidrofug, să nu se ude de la atâta apă. Și, ca să nu uite curând această vizită la spălătoria BOR, șoferul va primi gratuit, din partea PF Daniel, și un odorizant cu mireasmă de tămâie originală de la Ierusalim, fabricată în laboratorul chimic din Dealul Mitropoliei.

lanț de spălătorii cu agheasmă

Pentru mașinile mai mari, gen 4 x 4, la care preotul nu poate ajunge să stropească și plafonul exterior, el va folosi agheasmo-jetul marca Stihl, împreună cu incantația preluată din manualul cu instrucțiuni de folosință avizat de B.O.R: ”Sfințești cu Stihl, câștigi cu șpil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *