breaking news

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncitorilor, PF Daniel scoate la produs moaștele Preacuviosului Dorel Mână de Aur

aprilie 20th, 2018 | by Cetățeanul Surmenat
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncitorilor, PF Daniel scoate la produs moaștele Preacuviosului Dorel Mână de Aur
Ruina cotidiană
0

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncitorilor, cuvioşii enoriaşi care sunt prea săraci să iasă la iarbă verde, pădure, munte, mare, terasă, n-au bani nici măcar de o sfârâială de mici pe grătare improvizate, în spatele blocului, cu manele din boxele unei Dacia tunate sau, pur şi simplu, sunt mai puţin săraci cu duhul decât cei din categoriile amintite pot participa la Slujba de scoatere a moaştelor Preacuviosului Dorel.

Procesiunea se va desfăşura pe locul Catedralei Neamului-Prost, unde drept-credincioşii se pot închina la racla cu moaştele lui Dorel Mână de Aur. Soboare de preoţi au pregătit butoaie cu Unirea sfinţită, mititei cu busuioc şi îmbrânceli specifice unei slujbe de asemenea magnitudine. La litanie sunt aşteptaţi câteva mii de credincioşi întru lene şi frecat de mentă la serviciu, şomeri, pensionari şi copii. Pe lângă donaţiile obişnuite pentru Catedrală, iubitorii de muncă puţină şi zile libere multe pot depune şi acatiste întru angajare, preamărire de salariu, preţuială de bani şi facturi la întreţinere mai mici.

Considerat de mulţi exegeţi drept înaintemergătorul muncitorilor români, săvârşitorul tradiţiei muncitoreşti din Ţara Românească, Dorel a fost un adevărat martir al şantierelor mioritice. Batjocorit şi hulit de colegi pentru că era singurul care muncea, Dorel se transformă în Dezlegătorul de Lene după o epifanie trăită în timp ce dădea la târnăcop conştiincios: mai bine să fii ultimul dintre deştepţii care o freacă pe şantiere, decât primul dintre proştii care chiar muncesc.
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncitorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *